NOMEN ARCHITECTS
OPEN OFFICE
Οι ΝΟΜΕΝ αρχιτέκτονες ενώθηκαν το 2012 στον πεζόδρομο της Ικτίνου, μετά από χρόνια ξεχωριστής επαγγελματικής πορείας. Η φιλοσοφία τους για την αρχιτεκτονική επικεντρώνεται στην καθημερινότητα, με την ικανοποίηση αναγκών και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων. Αυτή είναι η κινητήριος δύναμη της ρουτίνας τους. Για τους ΝΟΜΕΝ, κάθε έργο αποτελεί μοναδική πρόκληση, όπου η εμπειρία του παρελθόντος συνδυάζεται με νέες ιδέες για να προκύψουν προσαρμοσμένες λύσεις, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του.
Η Νάντια Στάμου και η Κατερίνα Ινεπολόγλου σπούδασαν στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με μεταπτυχιακές σπουδές στο Institute for Advanced Architecture of Catalonia (IaaC) στη Βαρκελώνη και είναι μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ). Το φάσμα των δραστηριοτήτων τους είναι ευρύ. Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός από την κλίμακα ενός αντικειμένου ή ενός συστήματος έως το κτίριο ή το συγκρότημα κτιρίων αλλά και τον αστικό σχεδιασμό. Στην καθημερινή τους εργασία, τα ψηφιακά εργαλεία παίζουν σημαντικό ρόλο – τόσο στο σχεδιασμό και την αναπαράσταση όσο και στην επικοινωνία. Αυτά τα μέσα διευρύνουν την εμβέλεια των έργων τους πέρα από τα τοπικά και εθνικά σύνορα. Τα έργα τους, έχουν διακριθεί, βραβευτεί και δημοσιευτεί από αναγνωρισμένους θεσμούς και φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Το μικρό μπαλκόνι στο διατηρητέο κτίριο της Ικτίνου, όπου βρίσκεται το γραφείο, αποτελεί έναν συμβολικό και φυσικό δεσμό με τον πεζόδρομο και τη ζωή στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι καθημερινές εικόνες από περαστικούς, παιδιά που παίζουν και σκύλοι που λιάζονται κρατάνε τους ΝΟΜΕΝ γεμάτους όρεξη για ζωή, δίνοντας τους μια διαρκή πηγή έμπνευσης κι ενέργειας.
ΩΡΑΡΙΟ
20/11 —
21/11 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00
Έναρξη ξεναγήσεων ανά 1 ώρα
Δείτε εδώ τη συνέντευξη με τις NOMΕΝ Architects, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΟΗΤ 2022.
- Διεύθυνση πεζόδρομος Ικτίνου 16
- Είδος κτιρίου NEW ENTRIES, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
- Περιοχή ΚΕΝΤΡΟ
- Open House OPEN OFFICE 2025



