OHT

ΤΟ OPEN HOUSE ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η δράση που έγινε θεσμός

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ OPEN HOUSE

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο αποκτώντας συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.
Κάθε χρόνο για ένα Σαββατοκύριακο δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.

TΟ OPEN HOUSE THESSALONIKI

Η δράση Open House ξεκίνησε το 2012 στην πόλη της Θεσσαλονίκης κι έκτοτε έχει πραγματοποιηθεί 7 χρονιές, γνωρίζοντας μεγάλη ανταπόκριση από το ευρύ κοινό. Στο OPEN HOUSE Thessaloniki 2018 550 εθελοντές ξενάγησαν το κοινό σε 100 χώρους, σημειώνοντας τον αριθμό ρεκόρ των 47.000 επισκέψεων!
Το 8ο OPEN HOUSE Thessaloniki προγραμματίζεται για τις 23-24 Νοεμβρίου 2019, με πλήθος παράλληλων δράσεων που θα ξεκινήσουν λίγες μέρες νωρίτερα και θα πλαισιώσουν την κύρια δράση.

Η ΟΜΑΔΑ

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
OPEN HOUSE GREECE

H Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της αρχιτεκτονικής και του πολιτισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide , που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
OPEN HOUSE THESSALONIKI 2019

Τατιάνα Αναγνωστάρα υπεύθυνη marketing
Κατερίνα Δουδούμη υπεύθυνη δημιουργικού
Ρενάτα Δούμα υπεύθυνη επικοινωνίας
Λιλή Λουίζη υπεύθυνη εθελοντών
Αντρέας Μπατσίλας υπεύθυνος Open Bike
Κυριακή Γεωργιάδου υπεύθυνη Made in Thessaloniki
Ηλίας Βενέσης
Μαριάνθη Τσομλεκτσή

Ελένη Μάντικα υπεύθυνη Open School
Κώστας Σάμερ Ζουραϊκάτ

ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Παντελής Ρόκκος

ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Φοίβος Γέραλης, Νικόλας Μασλαρινός

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Χαρά Αγνάντη, Αναστασία Αδαμούδη, Πρόδρομος Ανδρέου, Ισμήνη Αυγητίδου, Σωτήρης Γρηγορόπουλος, Σοφία Δημητριάδου, Μαίρη Ελευθεροχωρινού, Εύα Ευσταθιάδου, Κυριακή Καβάζη, Γιάννης Κανταρτζής, Μερόπη Κωνσταντινίδου, Έλενα Λαζαρίνα, Μαργαρίτα Λέκκα, Κωνσταντίνος Μπαλλής, Όλια Μπαμπούκα, Ελισσάβετ Μπατμανί, Γεωργία Παντίδου, Βάσια Παπαδοπούλου, Σοφία Πηλιαφά, Δέσποινα Πραπαλοπούλου, Μαριλίζα Στεφανίδου, Χάρης Στούπας, Βασίλης Τσαλός, Δημήτρης Φορτάτος

CREDITS

Φωτογραφικό υλικό ιστοσελίδας:
Κατερίνα Αναστασοπούλου, Αναστασία Αντάρα, Μαρία Αντωνιάδου, Πέτρος Αντωνιάδης, Νίκος Αραμπατζής, Νίκος Αρβανιτίδης, Σοφία Γαρέφη, Ντίνα Γιαννουπλάκη, Θοδωρής Δημοσχάκης, Κωνσταντίνος Ζουραϊκάτ, Νένα Καζαντζίδου, Πασχάλης Κάλτσιος, Ειρήνη Καραβαγγέλη, Χρυσάνθη Καρακάση, Θοδωρής Καρανίκας, Γιώργος Κατσανίδης, Δουκένη Κεσίσογλου, Όλγα Κοτλίδα, Ηλιάνα Κουτάνη, Ελένη Κυριακίδου, Θανάσης Κωνσταντόπουλος, Γεωργία Λαμνή, Ηλίας Λοκοβίτης, Απόστολος Μαλαμάκης, Κατερίνα Μάρτζου, Χρήστος Μέλλιος, Κατερίνα Παπαδημητρίου, Σωτήρης Παπαδόπουλος, Kimberley Powell, Στέλλα Σάλτα, senselens, Στέφανος Σιδέρογλου, Γιάννης Σιμητόπουλος, Παναγιώτα Στεφάνου, Μαριάνθη Τσομλεκτσή, Τατιάνα Φουντουκίδου, Στέργιος Χριστοδουλίδης, Χριστίνα Χρυσούλη

Βίντεο ιστοσελίδας:
Αντρέας Μπατσίλας, Βαγγέλης Δημόπουλος