STITCH A PIXEL
STITCH A PIXEL
STITCH A PIXEL

STITCH A PIXEL

Κεντήματα
Stitch a Pixel σημαίνει “κέντα ένα πίξελ”.
Το brand Stitch a Pixel γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη για να συνδυάσει την παραδοσιακή τεχνική κεντήματος, τη σταυροβελονιά, με την pixel art. H Κέλλυ Εφραιμίδου, απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ. σκηνογράφος και φωτίστρια, έπιασε βελόνα και κλωστή και άρχισε να αφηγείται τις δικές της ιστορίες.
Με πηγή έμπνευσης την pop κουλτούρα των 80’s – αλλά και όχι μόνο, κεντάει υφάσματα για να γίνουν διακοσμητικά καδράκια, σελιδοδείκτες, κοσμήματα, ρούχα και χρηστικά αντικείμενα. Πειραματίζεται με τα όρια του τι μπορεί να κεντηθεί και τι όχι, πέρα από το ύφασμα, ενώ τον τελευταίο καιρό ασχολείται με το κέντημα σε ξύλινες επιφάνειες.
Tο Stitch a Pixel βρήκε τη στέγη του σε έναν όμορφο χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε μια γειτονιά όπου συναντιούνται νέοι σχεδιαστές και νέες επιχειρηματικές ιδέες. Όνειρό του είναι να λειτουργήσει πέρα από “το εργαστήριο της Κέλλυς”, και ως μέρος συνάντησης όσων αγαπάνε τις χειροποίητες δημιουργίες, και ειδικότερα το κέντημα, όσων θέλουν να κάνουν κάποιο χειροποίητο δωράκι, όσων θέλουν να προμηθευτούν όλα τα σχετικά με το κέντημα υλικά, όσων θέλουν να συμμετέχουν σε workshops κεντήματος, είτε είναι ενήλικες, είτε παιδιά.
Το Stitch a pixel είναι εκεί για να τους υποδεχτεί όλους με χαρά!

ΩΡΑΡΙΟ
18/11 16:00-20:00
19/11 10:00-14:00


Φωτογραφίες: αρχείο ιδιοκτητών

  • Διεύθυνση Πελοποννήσου 10 (πάνω από την Αρχαία Αγορά)
  • Είδος κτιρίου NEW ENTRIES, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
  • Περιοχή ΚΕΝΤΡΟ
  • Open House MADE 2023