Σεπ 12

8o OHT

OPEN HOUSE  – DIG INTO – THESSALONIKI | 23-24/11!   

Το OPEN HOUSE επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για 8η χρονιά με δωρεάν ξεναγήσεις σε περίπου 100 κτίρια και χώρους με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, το σαββατοκύριακο 23-24 Νοεμβρίου. Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος παράλληλων δράσεων πέραν του βασικού σαββατοκύριακου: ξεναγήσεις ειδικού ενδιαφέροντος, διαδρομές, διαγωνισμούς, εκθέσεις και μια σειρά από πάρτυ!

Πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα του ΟΗΤ 2019 επιστρέφουν το MADE in Thessaloniki, με ξεναγήσεις σε χώρους δημιουργίας και παραγωγής, το OPEN WALK, με διαδρομές στην πόλη, το OPEN SCHOOL, που ξεναγεί εκπαιδευτικά γκρουπ σε ορισμένα από τα κτίρια και χώρους παραγωγής του προγράμματος και το OPEN BIKE, που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ξεναγηθούν στα κτίρια ακολουθώντας ενδιαφέρουσες ποδηλατικές διαδρομές.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς φωτογραφίας OPEN PHOTO και PHOTO MADE στο instagram, αλλά και στον διαγωνισμό για το βραβείο κοινού OPEN VOTE και να κερδίσουν διακρίσεις και υπέροχα δώρα.

Ακόμα, μια επετειακή έκθεση φωτογραφίας, OPEN PHOTO EXHIBITION με συμμετοχές από τους διαγωνισμούς που έχουν τρέξει τα προηγούμενα χρόνια στο instagram θα λειτουργήσει στο Mediterranean Cosmos.

Φέτος, η σεζόν του OHT 2019 ανοίγει με μια βραδιά γνωριμίας TO KNOW US BETTER, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου μετά τις 20.00, στο backyard της Έπαυλης Μαρόκκου, όπου το κοινό και οι υποψήφιοι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να μας γνωρίσουν καλύτερα και να μας δώσουν τις δικές τους προτάσεις. To MEDITERRANEAN COSMOS, υποστηρίζοντας τον θεσμό του Open House Thessaloniki, επιβραβεύει τις νέες ιδέες που ενισχύουν τη δημιουργικότητα της τοπικής κοινωνίας και προσφέρει δωροεπιταγές συνολικής αξίας € 100 στην καλύτερη πρόταση που θα αναρτηθεί στο black board που θα είναι στημένο στον χώρο.

Άλλα δύο event, ανοιχτά στο ευρύ κοινό, θα συμπληρώσουν το πρόγραμμα των δράσεων. Στο LETS OPEN” – VOLUNTEERS PARTY οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους κι όλοι μαζί να γιορτάσουμε την έναρξη του φετινού προγράμματος, ενώ το καθιερωμένο TIME TO CLOSE PARTY το βράδυ της Κυριακής 24/11 θα σημάνει την λήξη αυτής της μεγάλης αρχιτεκτονικής γιορτής.

Το κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται σχετικά με τις δράσεις, αλλά και να προμηθεύεται το έντυπο πρόγραμμα στα info point που θα λειτουργήσουν στο Mediterranean Cosmos και στο OPEN BOX, Αριστοτέλους με Μητροπόλεως. (Οι ώρες και ημέρες που θα λειτουργούν τα ενημερωτικά περίπτερα θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο)

 

Οι αιτήσεις εθελοντών συνεχίζονται μέχρι τις 5 Οκτωβρίου στο παρακάτω λινκ: https://www.openhousethessaloniki.gr/volunteers/application/

Προτάσεις για νέα κτίρια γίνονται μέσω email στο: info@openhousethessaloniki.gr

 

Μέγας Χορηγός: Mediterranean Cosmos