Blog
Νοέ 18

ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΥΡΙΤΣΗ

Ο Ανδρέας Κυρίτσης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας cworks, κορυφαίας στον χώρο της διαφημιστικής σήμανσης και της ψηφιακής εκτύπωσης, μας μιλά για τη σχέση του με την αρχιτεκτονική και την υποστήριξή του στο θεσμό του ΟΗΤ 2019.

Με τι δραστηριοποιείται η εταιρεία σας;

Η εταιρία cworks καλύπτει ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα στον τομέα της πληροφοριακής και διαφημιστικής σήμανσης – κατασκευής, καθώς και στο πεδίο της ψηφιακής εκτύπωσης. Σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε και εγκαθιστούμε επιγραφές, μεταλλικές κατασκευές, εκθεσιακά displays, αυτοκόλλητες σημάνσεις, banners, φιλοτεχνούμε οχήματα ενώ τα τελευταία χρόνια έχουμε εντάξει με επιτυχία στον κύκλο μας την προμήθεια και τοποθέτηση εποπτικών υλικών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Όπως φαίνεται από τη σύντομη αυτή περιγραφή της δραστηριότητάς μας, δεν είναι τυχαίο το motto μας “think itwe make it” – μια και πραγματικά μπορούμε να κατασκευάσουμε οτιδήποτε οραματιστεί ο πελάτης μας.

Σε ποιο κοινό απευθύνεστε; Τι ξεχωρίζει τους πελάτες σας;

Ανάλογο της ευρύτητας που διακρίνει τη δραστηριότητά μας είναι και το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε. Στοχεύουμε είτε σε απευθείας επικοινωνία με μεγάλα brands από όλους τους χώρους, είτε σε επαγγελματίες που ασχολούνται με την οπτική επικοινωνία και την κατασκευή, όπως αρχιτέκτονες, διακοσμητές και διαφημιστές. Οι πελάτες μας γνωρίζουν ότι κοντά μας θα έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς θα κατασκευάσουμε αυτό που έχουν οραματιστεί με τα πιο ποιοτικά υλικά και με γνώμονα την αισθητική που θέλουν να επικοινωνήσουν.

Πόσο ρόλο πιστεύετε ότι παίζει η σωστή εκτύπωση για την απόδοση ενός άρτιου αποτελέσματος;

Για εμένα πρωταρχικό ρόλο παίζει η ιδέα και ο σχεδιασμός, για αυτό και σέβομαι απεριόριστα τους δημιουργούς. Θαυμάζω τους αρχιτέκτονες και τους διακοσμητές που εκπονούν μερικά πραγματικά εντυπωσιακά σχέδια και φυσικά τους γραφίστες που αποτυπώνουν αυτές τις όμορφες ιδέες. Οπότε καταλαβαίνετε πως το δικό μας έργο είναι πολύ σοβαρό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ώστε να αποδώσουμε με τον πιο σωστό τρόπο την ιδέα και τη σκέψη κάποιου. Έχουμε δει ωραία σχέδια που όμως «χάνουν» στην εκτύπωση ή στην εγκατάστασή τους, οπότε ναι, η σωστή εκτύπωση είναι το Α και το Ω στην επικοινωνία προς τον τελικό αποδέκτη.

Ποια είναι η σχέση σας με την αρχιτεκτονική; Με ποιον τρόπο θεωρείτε ότι επηρεάζει την καθημερινότητα μας το δομημένο περιβάλλον;

Όπως σας είπα θαυμάζω απεριόριστα τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό το πεδίο και εκτιμώ τις φρέσκες ιδέες που προάγουν την αισθητική μας. Μου αρέσει να παρατηρώ κτίρια, διαβάζω αρχιτεκτονικά περιοδικά, με ενδιαφέρει να συζητώ για θέματα αρχιτεκτονικής. Στον αντίποδα βέβαια θλίβομαι όταν κινούμαι στην πόλη μας ή σε άλλες πόλεις σε σημεία όπου η δόμηση είναι άτσαλη και μονότονη. Είναι σίγουρο πως ό,τι μας περιβάλλει μας επηρεάζει καθημερινά… δεν υπάρχει αμφιβολία. Η διάθεσή μας αλλάζει όταν κινούμαστε σε χώρους που έχουν αρχιτεκτονική υπεροχή, όπως αυτή βέβαια την αντιλαμβάνεται ο καθένας.

Η εταιρεία σας φέτος είναι χορηγός του OPEN HOUSE Thessaloniki και ανέλαβε να εκτυπώσει την πρώτη επετειακή έκθεση OPEN PHOTO Exhibition, να εκτυπώσει τις σημάνσεις όλων των κτιρίων και να ντύσει το OPEN BOX με αυτοκόλλητα βινυλίου. Τι είναι αυτό που σας έκανε να πιστέψετε στον θεσμό του ΟΗΤ και να μας υποστηρίξετε;  

Καταρχήν πρόκειται για μία υπέροχη διοργάνωση, έναν διεθνή θεσμό που στόχο έχει να αναδείξει την αρχιτεκτονική και αυτή εδώ η πόλη έχει εξαιρετικά ενδιαφέροντα κτίρια που καιρός είναι να ανοίγουν τις πόρτες τους στο ευρύ κοινό. Μου έκανε επίσης εντύπωση πόσο πολύ δουλεύει και προσπαθεί αυτή η ομάδα νέων παιδιών που κρύβεται πίσω από την υλοποίηση του ΟΗT. Δεν θα μπορούσαμε παρά να συνδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια. Μας ενδιαφέρει οτιδήποτε γίνεται από νέους ανθρώπους που ενάντια σε όσα τους προσάπτουμε κατά καιρούς, έχουν όραμα και δεν φοβούνται τη δουλειά. Με χαρά λοιπόν βάλαμε και εμείς το λιθαράκι μας σε αυτή την προσπάθεια και ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο φετινό ΟΗT!!!