Blog
Δεκ 05

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ OHT 2017

Τo 6o OPEN HOUSE Thessaloniki ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς χιλιάδες Θεσσαλονικείς, αλλά και επισκέπτες της πόλης, ξεναγήθηκαν σε 100 κτίρια από τους 500 εθελοντές της εκδήλωσης, το σαββατοκύριακο 25 & 26 Νοεμβρίου. Η μεγαλύτερη γιορτή αρχιτεκτονικής της πόλης συνοδευόταν από πλήθος παράλληλων δράσεων, που ξεκίνησαν από το Σάββατο 18 Νοεμβρίου. Η εκδήλωση στο σύνολο σημείωσε 42.000 επισκέψεις!

– Το σαββατοκύριακο 18 &19 Νοεμβρίου, περιελάμβανε δύο νέες παράλληλες δράσεις: η πρώτη είχε ως θέμα τη γνωριμία των παιδιών με την αρχιτεκτονική  μέσω οργανωμένων workshops (OPEN JUNIOR), ενώ η δεύτερη αφορούσε έναν οργανωμένο θεματικό περίπατο στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (OPEN WALK_ΛΙΜΑΝΙ).

– Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η παράλληλη δράση MADE in Thessaloniki, κατά την οποία οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν σε χώρους παραγωγής και δημιουργίας από τους ίδιους τους παραγωγούς και δημιουργούς. Η δράση ξεκίνησε την Τρίτη 21/11 με μια οργανωμένη εκδρομή στο εργοστάσιο της COCO-MAT στην Ξάνθη, η οποία περιλάμβανε και αρχιτεκτονική ξενάγηση στην παλιά πόλη, και συνεχίστηκε τις επόμενες μέρες με ξεναγήσεις σε ακόμα 21 χώρους.

– Στο πλαίσιο του OPEN SCHOOL σχολικά και άλλα οργανωμένα εκπαιδευτικά γκρουπ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε κάποια από τα κτίρια που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του ΟΗΤ 2017 την Παρασκευή 24/11.

– Το σαββατοκύριακο 25 & 26 Νοεμβρίου περιελάμβανε, ακόμα, ποδηλατικές διαδρομές, με στόχο οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής και του ποδηλάτου να γνωρίσουν την πόλη ποδηλατώντας, μέσω της παράλληλης δράσης OPEN BIKE. Στους συμμετέχοντες παρεχόταν ποδήλατο Thessbike και αναμνηστικό υλικό του OHT 2017.

– Παράλληλα, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟΝ 1870-1970», που οργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, το Open House Thessaloniki 2017 σε συνεργασία με το ΠΙΟΠ ξενάγησε το κοινό σε κτίρια του παλιού εμπορικού κέντρου το Σαββατοκύριακο 25 & 26/11, ενώ την Παρασκευή 24/11 πραγματοποιήθηκε η ίδια διαδρομή για σχολικές ομάδες.

– Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης (18-26/11), οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά και να προμηθευτούν τον έντυπο οδηγό καθώς και αναμνηστικά προϊόντα από το ενημερωτικό περίπτερο του OPEN HOUSE Thessaloniki, το OPEN BOX, το οποίο στεγαζόταν στο γυάλινο περίπτερο στην πλατεία Αριστοτέλους. Για ακόμα μια χρονιά, δημιουργοί που συμμετείχαν στο MADE in Thessaloniki επιστρατεύτηκαν για τη δημιουργία limited edition αναμνηστικών προϊόντων.

– Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δύο διαγωνισμούς φωτογραφίας. Από τη μια, ο καθιερωμένος διαγωνισμός φωτογραφίας OPEN PHOTO με θέμα “Παράθυρο στην πόλη”, στον οποίον μπορεί κάποιος να συμμετέχει ανεβάζοντας φωτογραφίες από το OPEN HOUSE Thessaloniki 2017 στο instagram  (από δημόσιο προφίλ) και γράφοντας #alumil_oht2017. Οι φωτογραφίες που θα αποδώσουν με τον πιο ενδιαφέροντα τρόπο το θέμα θα κερδίσουν φωτογραφικές μηχανές  Fujifilm Από την άλλη το OPEN HUNT, ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού, όπου οι επισκέπτες καλούνταν να εντοπίσουν στα κτίρια αντικείμενα και έπιπλα της εταιρείας Area Domus, να τα φωτογραφίσουν και να ανεβάσουν τις φωτογραφίες στο instagram (από δημόσιο προφίλ) ή το facebook, γράφοντας #openhuntareadomus και κάνοντας tag τον λογαριασμό της areadomus. Oι 3 νικητές θα κερδίσουν δώρα από την εταιρεία Kartell Area Domus.

– Φέτος, με τον διαγωνισμό  Titan OPEN VOTE το κοινό είχε τη δυνατότητα να ψηφίσει μέσω της ιστοσελίδας μας την αγαπημένη του ξενάγηση και να αναδείξει με τον τρόπο αυτόν την καλύτερη ομάδα εθελοντών!

– To βράδυ της Κυριακής 26/11 η αυλαία έκλεισε, όπως κάθε χρόνο, με τον πιο όμορφο και γιορτινό τρόπο, με το TIME TO CLOSE Party. OUR LAST MEETING POINT για φέτος, λοιπόν, ήταν στο Ύψιλον με τον dj Chris Stam από το 1Nite Club/ 1NC στα decks!

Άλλο ένα OPEN HOUSE Thessaloniki έγινε πραγματικότητα χάρις στην συνεισφορά πολλών ανθρώπων. Θερμές ευχαριστίες σε όλους συμμετείχαν στην πραγματοποίηση του, στους φορείς και τους χορηγούς που υποστήριξαν έμπρακτα την εκδήλωση, στους χορηγούς επικοινωνίας για την προβολή της, στους ιδιοκτήτες και χρήστες των χώρων, στους αρχιτέκτονες που μας εμπιστεύονται το έργο τους και τέλος στους 500 εθελοντές μας! WE WERE ALL PART OF THIS GREAT TEAM!

Ραντεβού σε ένα χρόνο στο OPEN HOUSE Thessaloniki 2018!

Φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης θα βρείτε εδώ.

To OPEN HOUSE Thessaloniki  2017 πραγματοποιήθηκε με:

Διοργάνωση OPEN HOUSE GREECE

φωτογραφία: Θοδωρής Δημοσχάκης