ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ – ArXellence 2
https://www.openhousethessaloniki.gr/wp-content/uploads/2018/11/sfageia-out-simitopoulos.jpg

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ – ArXellence 2

Στο πλαίσιο της έκθεσης ArXellence 2*, το Open House Thessaloniki διοργανώνει έναν “περίπατο βιομηχανικής κληρονομιάς” στην ευρύτερη περιοχή των Παλαιών Σφαγείων. Με εκκίνηση από τη “Βίλκα” και στάσεις για ξενάγηση έξω από τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Υφαντουργείου Τόρρες (“Βίλκα”), του Αλευρόμυλου Χατζηγιαννάκη-Αλτιναλμάζη (“Μύλος”), του Εργοστασίου Αεριόφωτος, του Ζυθοποιείου Κάρολος Φιξ, του παλιού Αντλιοστάσιο Ύδρευσης και των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων, το κοινό καλείται να ανακαλύψει τη βιομηχανική κληρονομιά της πόλης. Η διαδρομή ολοκληρώνεται με ξενάγηση στην έκθεση, η οποία βρίσκεται στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων – Cisco (Παλαιά Σφαγεία).

Σημείο εκκίνησης: “Βίλκα” (26ης Οκτωβρίου, έναντι Jumbo)
Ώρες εκκίνησης: 11.00-14.00 (ανά 20′)
Διάρκεια ξενάγησης: 90′
Απόσταση: 1,4 χλμ

Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν. Για την παρακολούθησή τους θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο άφιξης στο σημείο εκκίνησης.

Θα τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

* To ArXellence 2 είναι ένας διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών, με θέμα τον επανασχεδιασμό του δυτικού παράλιου μετώπου της Θεσσαλονίκης, που διοργανώθηκε από την Alumil το 2020. Οι 1464 συμμετοχές από 90 χώρες και οι 173 κατατεθειμένες μελέτες συνθέτουν τον τελικό απολογισμό του διαγωνισμού. Η έκθεση ArXellence 2 αποτυπώνει τoν παγκόσμιο χαρακτήρα του εγχειρήματος και φέρνει τον επισκέπτη σε επαφή με τις τελικές προτάσεις αρχιτεκτονικών γραφείων από όλο τον κόσμο για μια ιδιαίτερα σημαντική περιοχή της Θεσσαλονίκης.


Μέγας χορηγός: Alumil


φωτογραφία: Γιάννης Σιμητόπουλος

  • Περιεχόμενο διαδρομή
  • Ημερομηνία 25-26 Σεπτεμβρίου 2021
  • Περιοχή περιοχή Σφαγεία
  • Συμμετοχή δωρεάν, χωρίς κράτηση, με τήρηση προτεραιότητας