NR40 SOCIETY
NR40 SOCIETY
NR40 SOCIETY

NR40 SOCIETY

Δυναμικός πολυχώρος  – στούντιο tattoo κ.ά
Η ομάδα NR40, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι μια δυναμική και καινοτόμος ομάδα εξειδικευμένων καλλιτεχνών. Ξεκινώντας με τέχνη γκράφιτι σε τοίχους της πόλης, έχουν επεκτείνει το όραμά τους ασχολούμενοι με ποικίλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Το portfolio τους αναδεικνύει την ευέλικτη φαντασία τους. Γνωστοί για τη μαεστρία τους στα τατουάζ, μεταφράζουν προσωπικές ιστορίες σε μαγευτικά σχέδια με μελάνι. Οι designers ζωντανεύουν τις ιδέες τους δημιουργώντας οπτικά αριστουργήματα για ψηφιακά και έντυπα έργα. Ομοίως, τολμούν επίσης να εισέλθουν στον κόσμο των χειροποίητων χαλιών, συνδυάζοντας με δεξιοτεχνία την παράδοση και το σύγχρονο.
Παράλληλα με τις ποικίλες καλλιτεχνικές τους ασχολίες, η βάση του NR40 είναι ένας ζωντανός κόμβος δημιουργικής ενέργειας. Το ισόγειο στεγάζει ένα καφέ μπαρ, που χρησιμεύει ως χώρος για παρουσιάσεις καλλιτεχνών και εκδηλώσεις όπως τα καθιερωμένα open mics σε εβδομαδιαία βάση, προάγοντας καλλιτεχνική κοινότητα και ανταλλαγή απόψεων. Στον επάνω όροφο, το καθηλωτικό στούντιο τατουάζ τους αγκαλιάζει την καλλιτεχνική μεταμόρφωση και την αυτοέκφραση. Στεγάζουν επίσης ένα σύγχρονο κομμωτήριο, επεκτείνοντας τη δημιουργικότητά τους μέσω συνεργατών. Σύντομα, το NR40 σχεδιάζει να ανοίξει ένα εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων χαλιών με διάφορες τεχνικές ύφανσης. Αυτό το εργαστήριο έχει ως στόχο να κάνει την τέχνη προσιτή σε όλους, επιτρέποντας στον καθένα να δημιουργήσει το δικό του χαλί.
Συμπερασματικά, το NR40 είναι μια δημιουργική δύναμη που έχει χαράξει μια μοναδική θέση στο καλλιτεχνικό τοπίο της Θεσσαλονίκης. Από τις ρίζες του γκράφιτι, έχουν εξελιχθεί σε μια ομπρέλα που καλύπτει τατουάζ, γραφιστική, κομμωτική, χαλιά και καλές τέχνες. Η έδρα τους λειτουργεί ως χώρος εργασίας και ως ένα ζωντανό χωνευτήρι δημιουργικότητας και κοινότητας. Η κληρονομιά του NR40 στην καλλιτεχνική σκηνή της Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει αναμφίβολα να μεγαλώνει καθώς ξεπερνούν τα όρια και εξερευνούν νέους ορίζοντες.

ΩΡΑΡΙΟ
18/11 15:00-21:00
19/11 15:00-21:00


Φωτογραφίες: αρχείο ιδιοκτητών

  • Διεύθυνση Πλάτωνος 10
  • Είδος κτιρίου NEW ENTRIES, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
  • Περιοχή ΚΕΝΤΡΟ
  • Open House MADE 2023