KERAMIK
KERAMIK
KERAMIK

KERAMIK

3D κεραμικά
Η KERAMIK είναι ένα πρωτοποριακό design studio σύγχρονης κεραμικής στη Θεσσαλονίκη που σχεδιάζει έπιπλα, φωτιστικά και διακοσμητικά αντικείμενα μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing).
Ο Θεόδωρος Σαμαράς και η Έλλη Σαραβέλου κατασκευάζουν καινοτόμα, λειτουργικά και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα τα οποία να προσθέτουν μια νέα οπτική στο χώρο του interior design. Χρησιμοποιώντας τον πηλό ως πρωτεύον υλικό δημιουργούν βιώσιμα και ανθεκτικά προϊόντα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες και το αισθητικό όραμα κάθε πελάτη.
Τα αντικείμενά τους κοσμούν ήδη κομψούς χώρους φιλοξενίας και εστιατόρια σε Ελλάδα και το εξωτερικό. Με επιρροές από αρχιτεκτονικές μορφές, τη φύση και τα μοτίβα της, σε σκίτσα χειρός δοκιμάζουν διαφορετικές φόρμες οι οποίες στη συνέχεια μεταφράζονται σε ψηφιακά τρισδιάστατα μοντέλα.
Μέσω της εξέλιξης της τεχνολογίας καταφέρνουν να δημιουργήσουν υφές, σχήματα, μορφές και πολύπλοκες γεωμετρίες που είναι αδύνατο να κατασκευαστούν με παραδοσιακά μέσα. Οι σχεδιαστικές γραμμές που κυριαρχούν στα σχέδια τους είναι κυρίως μίνιμαλ, οργανικές και με γεωμετρικά μοτίβα. Κυρίαρχο ρόλο στα προϊόντα τους λαμβάνει το ίδιο το υλικό του πηλού, η υφή και τα χρώματα του που δίνουν αυτήν τη γήινη και φυσική ομορφιά στα προϊόντα τους.

ΩΡΑΡΙΟ
18/11 10:00-15:00
19/11  –


Φωτογραφίες: αρχείο ιδιοκτητών

  • Διεύθυνση Βούλγαρη 32
  • Είδος κτιρίου ΘΕΜΑΤΙΚΗ "SUSTAINABILITY", NEW ENTRIES, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
  • Περιοχή ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
  • Open House MADE 2023