Εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Νέας Ευκαρπίας
Εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Νέας Ευκαρπίας
Εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Νέας Ευκαρπίας

Εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Νέας Ευκαρπίας

Το εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 301 στρεμμάτων στη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης και οι εγκαταστάσεις του καλύπτουν επιφάνεια 50,000 τ.μ.. Ξεκίνησε την λειτουργία του το 1962 ενώ το 2003 ολοκληρώθηκε η νέα γραμμη έψησης. Παράγει Clinker και τσιμέντο, χύδην και ενσακισμένο.

Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε στον χώρο του εργοστασίου το μεγαλύτερο grafftiti που βρίσκεται σε βιομηχανικό  χώρο στην Ελλάδα. Καλύπτει μια επιφάνεια 2,000 τ.μ. και υλοποιήθηκε σε 2 μήνες.

Στόχος αυτής της πρωτότυπης εικαστικής παρέμβασης ήταν η δημιουργία ενός εικαστικού πεδίου μέσα από το οποίο θα συνομιλούσε το φυσικό με το βιομηχανικό περιβάλλον. Με γνώμονα αυτό το διάλογο, οι δημιουργοί επεξεργάστηκαν διάφορες προτάσεις που θα αξιοποιούσαν το μέγιστο της διαθέσιμης επιφάνειας και η τελική επιλογή έγινε από πολυσυμμετοχική ομάδα εργαζομένων.

Το grafftiti υλοποιήθηκε απο την εταιρεία  MWC GRAFITI & DESIGN SHOP ΓΑΛΑΖΟΥΛΑΣ Β & Χ ΟΕ, ιδρύθηκε το 2002 στη Θεσσαλονίκη από τους Χρήστο και Βασίλη Γαλαζούλα και αποτελεί την παλαιότερη και τη μόνη εξειδικευμένη εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο του grafftiti και του art design με πληθώρα συμμετοχών και διοργανώσεων φεστιβάλ και εκδηλώσεων, εκθέσεων, τοιχογραφιών και σεμιναρίων. Παράλληλα με το εμπόριο ειδικών χρωμάτων και σπρέι, οι ιδρυτές δραστηριοποιούνται ενεργά από το 1991 στον χώρο, έχοντας δημιουργήσει μοναδικές τοιχογραφίες και συνθέσεις ενώ παράλληλα έχουν εμπνεύσει και καθοδηγήσει πολλούς νέους καλλιτέχνες να δραστηριοποιηθούν και να σταδιοδρομήσουν στον χώρο του graffiti.

Μέσα απο αυτή την ξενάγηση ειδικού ενδιαφέροντος οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δούν απο κοντά το εντυπωσιακό grafftiti την παρουσίαση του οποίου θα αναλάβουν οι καλλιτέχνες που το υλοποιήσαν καθώς και να μάθουν τον τρόπο με τον οποίο παράγεται το τσιμέντο.

www.titan.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ: 20/11 12:00

                                           22/11 15:00

ΧΩΡΟΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ: Εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Νέας Ευκαρπίας

*Δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης με λεωφορείο, με εκκίνηση από κεντρικό σημείο της πόλης

 

 

  • Διεύθυνση 6.5ο χλμ Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, Νέα Ευκαρπία
  • Περιοχή ΠΡΟΑΣΤΙΑ
  • Open House Made in Thessaloniki

Related Projects