Εργαστήριο Βιομηχανικού Σχεδιασμού-Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Π.Θ.
Εργαστήριο Βιομηχανικού Σχεδιασμού-Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Π.Θ.
Εργαστήριο Βιομηχανικού Σχεδιασμού-Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Π.Θ.

Εργαστήριο Βιομηχανικού Σχεδιασμού-Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Π.Θ.

Το εργαστήριο Βιομηχανικού Σχεδιασμού εντάσσεται στο Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. και εδρεύει στη γεωγραφική περιοχή της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας. Δραστηριοποιείται στους παρακάτω τομείς:

Έρευνα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης νέων μεθοδολογικών προτύπων και εργαλείων στο σχεδιασμό χρηστικών αντικειμένων.
Σχεδιασμός (industrial design) με έμφαση στην τεχνολογική και ανθρωποκεντρική καινοτομία (technology-driven & human-centered innovation). Παροχή υπηρεσιών σχεδιασμού βιομηχανικών αντικειμένων με έμφαση στα λειτουργικά, εργονομικά και αισθητικά τους χαρακτηριστικά.
Εκπαίδευση, συντονισμός και οργάνωση ενός πλήρους κύκλου τεσσάρων εργαστηριακών μαθημάτων Βιομηχανικού Σχεδιασμού στο Τμήμα Ε.Ε.Τ. και ενός μαθήματος στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων.
Διεπιστημονικότητα και Εξωστρέφεια με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση του design και της σχεδιαστικής σκέψης μέσα από στρατηγικές συνεργασίες με άλλα τμήματα του Α.Π.Θ., πολιτιστικούς φορείς, ινστιτούτα και παραγωγικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής.

Το εργαστήριο διαθέτει για την υποστήριξη του ερευνητικού και σχεδιαστικού του έργου υποδομές ηλεκτρονικού και εργαστηριακού εξοπλισμού και έχει τιμηθεί με Αριστείο Έρευνας από την Επιτροπή Ερευνών Α.Π.Θ. το 2011.

Yπεύθυνος εργαστηρίου: Δρ. Γιώργος Δ. Λιαμάδης, Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ

Ξενάγηση
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις υποδομές του εργαστηρίου, την πλούσια συλλογή χρηστικών αντικειμένων που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο εκπαιδευτικών και επιχειρηματικών projects και να μυηθούν στη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής ενός βιομηχανικού προϊόντος.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ:  ΔΕΥΤΕΡΑ 14/11
ΩΡΑΡΙΟ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ:  16:00 | 17:00 | 18:00
ΧΩΡΟΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ: Εργαστήριο Βιομηχανικού Σχεδιασμού

Δεν απαιτείται κράτηση

Οδηγίες προσέλευσης:

Με το λεωφορείο:
Λεωφορειακή γραμμή 10 (Χαριλάου – Ν.Σ.Σταθμός) με κατεύθυνση προς Χαριλάου (ανατολικά) και μετεπιβίβαση από το τέρμα στη γραμμή 66 (Χαριλάου – Θέρμη). Επίσης, ανά μία ώρα εξυπηρετεί η γραμμή 4 από Καλαμαριά. Στάση «Άσυλο». 30 μέτρα μετά τη στάση, στο δεξί σας χέρι (και απέναντι από το ζαχαροπλαστείο Μίλτος) βρίσκεται το κτίριο “Thomas”. Εισέρχεστε από τη δεξιά πλευρά του κτιρίου (όπως το αντικρίζετε). Το Εργαστήριο βρίσκεται στον πρώτο όροφο.
 
Με το αυτοκίνητο:
Από την παλιά οδό Θεσσαλονίκης – Θέρμης (προέκταση της οδού Παναναστασίου), στο 9o χλμ, αμέσως μετά το Γερμανικό Σχολείο και το Praktiker, και απέναντι από το ζαχαροπλαστείο Μίλτος (κτίριο “Thomas”). Στρίβετε δεξιά και εισέρχεστε στον αύλιο χώρο του κτιρίου όπου και μπορείτε να παρκάρετε. Εισέρχεστε στο κτίριο από τη δεξιά πλευρά (όπως το αντικρίζετε). Το Εργαστήριο βρίσκεται στον πρώτο όροφο.
  • Διεύθυνση κτήριο Thomas, 6ο χλμ οδού Θεσσαλονίκης Θέρμης, Πυλαία (πλησίον Praktiker)
  • Περιοχή ΠΡΟΑΣΤΙΑ
  • Open House Made in Thessaloniki