ΚΟΣΜΑΟΓΛΟΥ OPEN WALK
http://www.openhousethessaloniki.gr/wp-content/uploads/2019/10/2019-open-walk.jpg

ΚΟΣΜΑΟΓΛΟΥ OPEN WALK

Παράλληλη δράση

Όπως καθιερώθηκαν τα τελευταία χρόνια, οι θεματικές διαδρομές του ΟΗΤ μας ξεναγούν σε πλευρές της πόλης λιγότερο γνωστές, αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αρχιτεκτονικό και ιστορικό.

Το OPEN WALK «Ανατολικά Τείχη, Θέα Θάλασσα» αφορά έναν περίπατο με υπέροχη θέα, ο οποίος ακολουθεί τα ανατολικά τείχη, από το Επταπύργιο μέχρι τον Λευκό Πύργο. Κατηφορίζοντας από την Άνω Πόλη προς την παραλία και μέσα από στάσεις για ξενάγηση σε χαρακτηριστικά σημεία που γειτνιάζουν με τα τείχη, παρακολουθούμε την ιστορία και την αρχιτεκτονική εξέλιξη της πόλης εντός κι εκτός των ανατολικών τειχών.

Η διαδρομή ακολουθεί το ίχνος των τειχών και προβλέπει στάσεις στο Επταπύργιο, στα τείχη της Ακρόπολης, στην Πορτάρα και την Πύλη της Άννας Παλαιολογίνας, στον Πύργο Τριγωνίου, στους Κήπους του Πασά, στην ανάπλαση της οδού Κάστρων, στο Ισλαχανέ, στην Παλιά Φιλοσοφική Σχολή και στον Λευκό Πύργο. Οι ξεναγήσεις που ξεκινούν στις 12:00 και στις 13:00 περιλαμβάνουν ξενάγηση στο Βασιλικό Θέατρο.

Ώρες εκκίνησης: 11:00, 11:30, 12:00, 12:30, 13:00

Εκτιμώμενη διάρκεια: 2-2,5 h

Σημείο εκκίνησης: Επταπύργιο – Γεντί Κουλέ (κεντρική είσοδος επί της Δημ. Τζαχείλα)

Σημείο τερματισμού: Λευκός Πύργος / Βασιλικό Θέατρο

Απόσταση: 3,5 km

Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και δεν γίνονται κρατήσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο άφιξης στο σημείο εκκίνησης.

Χορηγός δράσης: Κοσμάογλου

_______________________________
φωτογραφία: Kim Powell

  • Περιεχόμενο θεματική διαδρομή
  • Ημερομηνία 16 & 17 Νοεμβρίου 2019
  • Περιοχή Εκκίνηση στο Επταπύργιο - Γεντί Κουλέ (κεντρική είσοδος, Δ. Τζαχείλα)
  • Συμμετοχή δωρεάν, χωρίς κράτηση, με τήρηση προτεραιότητας